#EUX & EUD Business

Talentfulde elever på Business Boot Camp i Malaga

Af: Karina Anée Købke

En gruppe elever fra EUX Business på Køge Handelsskole har været i Malaga to uger sammen med andre talentfulde elever fra fem europæiske skoler. Turen er en del af et 2-årigt projekt, hvor målet er at udforske hvordan man bedst motiverer særligt talentfulde unge.

Emilio Kruuse, Louie Arnet, Cecilie Bülow, Simon Lehmann og Benjamin Svendsen, der til daglig går på EUX Business samt deres undervisere Pia Junker og Kitt Spangbjerg var med på campen i Malaga. Opholdet bestod af to dele. Den ene del var intensiv spansk undervisning fire timer dagligt, og den anden del var at løse en business case på tværs af nationaliteter.

”En sikker vej til at udfordre de talentfulde elever er at sende dem ud på dybt vand med svømmevinger på og det var netop hvad de blev på denne Business Boot Camp. Allerede den første dag blev alle delt ind i grupper, hvor vores elever var den eneste dansktalende. I grupperne blev man præsenteret for en lokal spansk virksomhedsejer, som stiller en business case til gruppen. I løbet af de næste uger skulle gruppen så producere merkantile analyser på case virksomheden og komme med forslag til mulige løsninger,” fortæller international koordinator Gitte Dyrløv.

Og eleverne blev udfordret på mange parametre.

”Det har uden tvivl været 14 helt anderledes, vildt spændende dage og en stor oplevelse på både det personlige og faglige plan. Der blev et kæmpe sammenhold mellem eleverne på tværs af landene, vi er næsten blevet som én stor familie, og vi skal klart holde kontakten efterfølgende. Noget af det fedeste var særligt dét, at få viden om hvordan man arbejde internationalt og se, hvad de andre lærer på deres skoler rundt om i Europa,” fortæller Emilio Kruuse, der er elev på EUX Business.   

Dygtige elever er ofte dygtige til at finde den letteste vej

Lærerne blev også udfordret, da de skulle arbejde på tværs af nationaliteter og coache elever fra alle landene.

”Dygtige elever er ofte dygtige til at finde den letteste vej rundt om en problemstilling og i skolesammenhænge ’aflevere’ hurtigt. Den gode underviser hjælper og coacher alle eleverne også de talentfulde elever, som til gengæld skal have anvist de længste og mest krøllede omveje for at samle viden op på vejen. Som underviser, får vi meget ud af at sparre med hinanden og udveksle erfaringer med kolleger fra andre lande, så vi sammen kan blive bedre til at udfordre vores særligt talentfulde elever nok i det daglige arbejde på skolen, forklarer Gitte Dyrløv.

Campen blev afsluttet med manér og eleverne præsenterede deres bud på casen foran alle grupper, og selvfølgelig også for virksomhedsejerne – på engelsk, som gennem hele forløbet har været arbejdssproget.

”Der har selvfølgelig også været lidt tid til tant og fjas med både de danske venner, men også med alle de nye venner fra opholdet. Vi kommer alle hjem med rygsækken fyldt op med spændende oplevelser,” slutter Gitte Dyrløv.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.