#EUX & EUD Business

Lykke Per som guide gennem livet

Af: Karina Anée Købke

”Hvad skal vi bruge det til?”, er et ikke så sjældent stillet spørgsmål blandt elever, når der læses værker i dansk. For at give et indspark i den problemstilling var debattør og litteraturanmelder på Berlingske, Katherine Diez, inviteret til at holde foredrag for eleverne på 2. EUX.

En meget personlig og ærlig beretning om afhængighed af Sociale Medier var på tapetet, da Kathrine Diez holdt foredrag på Køge Handelsskole om, hvad SoMe-generationen kan lære af litteraturen.

Kathrines udgangspunkt er, at litteratur kan være en hjælp og vejleder for os alle. Litteraturen kan ikke mindst hjælpe unge til at løfte blikket fra de sociale mediers glansbilleder og selvfokusering.

Med udgangspunkt i sin egen historie med angst fortalte Katherine Diez intenst om, hvordan litteraturen fungerer som et fundament i hendes tilværelse. Hvordan f.eks. romanfiguren Lykke Per sidder på hendes skulder og guider hende gennem livet. 

"Foredraget satte masser af tanker i gang hos eleverne, og tilbage i klasserne var der masser at tale videre om", fortæller lektor Jacob Wraae Nielsen.

Jo, de kan noget, de dér anderledes skoledage.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.