#EUX & EUD Business

Job- og karrieredag på Køge Handelsskole inspirerer

Af: Karina Anée Købke

Matchmaking mellem elever og virksomheder var på programmet, da 12 virksomheder mødte Køge Handelsskoles elever fra EUX og EUD Business til paneldebat og messe.

Over 200 elever fra EUX og EUD Business blev inspireret

Både elever og virksomheder fik gjort sig attraktive overfor hinanden til det årligt tilbagevendende arrangement Job- og karrieredag.

”Dagen er til for, at vores elever bliver klar over alle mulighederne på fremtidens arbejdspladser inden for butik, handel og kontor. Eleverne bliver klogere på, hvordan det er at være elev inden for en given uddannelse og branche,” fortæller Peernille Buus, der er Lærepladskonsulent på Køge Handelsskole.

Og den indsigt betyder meget for de over 200 elever, der deltog:

”Vi har fået virkelig gode fif til, hvad virksomheder lægger vægt på til samtaler og en masse nye inputs til, hvilken vej, man også kan gå. Der er mange fede muligheder,” fortæller Amanda, Emma Laura, Jessica, da vi fanger dem foran Matas bod, hvor Laura allerede har lavet en aftale.

Matchmaking

12 forskellige virksomheder, der alle repræsenterer forskellige uddannelser inden for butik, handel og kontor, startede med at pitche, hvordan det er at være elev hos dem – til stede var Holship, Bogholderiservice, Køge Kommune, Jysk, T Hansen, Salling, Matas, Lidl, YouSee, Ikea, Bygma samt HK, som stod klar til at besvare elevernes spørgsmål om løn, arbejdstider og overenskomster.

Derefter bød dagen på paneldebat, hvor virksomhederne svarede på spørgsmål forberedt af eleverne inden det gik løs med matchmaking på messen.   

Virksomheder får hjælp til at finde elever

Peernille Buus fortæller, at virksomhederne efterfølgende har fortalt, at de har fået rigtig gode elevkontakter. Karrieredagen er en del af Køge Handelsskoles arbejde med at sikre, eleverne træffer kvalificerede valg for den retning, de ønsker at gå, når de skal til at søge læreplads. Men omvendt også for at hjælpe virksomhederne:

”Vi skal hjælpe til med at finde de rigtige elever, der passer bedst muligt til lærepladserne ude i virksomhederne. Der er høj beskæftigelsesgrad i Danmark, og mange virksomheder mangler arbejdskraft. Dén kvalificerede arbejdskraft kan vi på Køge Handelsskole hjælpe virksomhederne med at finde, og vi hjælper naturligvis også med alt det administrative, når der skal udfyldes en uddannelsesaftale,” fortæller Peernille Buus, og tilføjer, at virksomheder altid er velkomne til at ringe til hende på 2264 9482 eller skrive til pebu@khs.dk.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.