#EUX & EUD Business

Fra butikschef til en plads på skolebænken

Af: Karina Anée Købke

Katarina Funch Aagaard blev den første voksenelev, der sprang ud som handelselev anno 2022 fra Køge Handelsskole. Katarina er 33 år, har familie og voksenlivets forpligtelser, men valgte at forfølge sin drøm om at blive indkøber - derfor blev jobbet som butikschef skiftet ud med springbrættet; en uddannelse fra EUD Business.

Efter 18 år i butik, senest som butikschef i Vero Moda, valgte Katarina at gå tilbage på skolebænken og få en handelseksamen; et papir, der nu har sendt hende på eventyr mod et arbejdsliv som indkøber.

”Jeg fik en forsmag på, hvordan det ville være at komme tilbage i skole da jeg under min barsel var tre uger på kursus – det gav mig blod på tanden, og afgjorde, at jeg ville gå efter at blive indkøber,” fortæller Katarina Funch Aagaard, der valgte specialet handel.

Katarina fortæller, at hun i dag er glad for, hun havde modet til at gå efter drømmen. Og hendes råd til andre, der går med en drøm om at ændre deres arbejdsliv er; spring ud i det.

”Hvis du vil, så kan du altså godt. Man bliver aldrig for gammel til at lære nyt eller skifte retning. Det er faktisk et privilegie at tage uddannelse sent i livet, og vi har fået utrolig god sparring fra lærerne. I dag er vi så længe på arbejdsmarkedet, så skift kan være nødvendige. Det vigtige er, at man er glad hver dag man tager på job.

Erfaring en fordel

Lærepladsen er allerede i hus. Efter sommerferien begynder Katarina som indkøbselev hos Borg&Bigum. Hendes erfaring har gjort, at hun var stærkt stillet, da hun skulle søge læreplads.

”Jeg fik læreplads i starten af skoleforløbet og det er et perfekt match. Jeg oplevede til samtalen, at det var rart for dem at få en elev, der havde prøvet en masse, da der er mange bolde i luften,” siger Katerina.


Plads til alle

Katarina tager særligt dét at lære at tænke anderledes, efter at have været så mange år på arbejdsmarkedet med fra undervisningen.

”Lærerne har været utroligt gode til at komme med gode redskaber vi direkte kan tage med os ud på vores læresteder. Og så har vi lært meget af hinanden i klassen – vi kommer fra forskellige baggrunde og aldersspændet er stort. Det er virkelig givende og et friskt pust begge veje.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.